sobota, 11 sierpnia 2012

Etli türlü czyli turecki gulasz



Dziś potrawa w sam raz na upały  cielęcina z dużą ilościa przepysznych warzyw. Uwielbiam takie potrawy. Wrzucam wszystko na głęboką patelnie i gotowe :) Szybko i zdrowo.




Etli türlü czyli turecki gulasz

300g cielęciny pokrojonaj w drobna kostkę
duża cebula
czerwona papryka
2 cukinie
3 duze pomidory
marchew
natka pietruszki
sól 
pieprz
kumin
mielone ziele angielskie (yeni bahar)

Mięso smażymy na oleju aż wypuści wode dodajemy cebulę paprykę i marchew mieszamy i smażymy przez 5 minut lekko mieszając. Dodajemy pokrojone pomidory bez skóry i cukinię. Lekko mieszamy i smażymu kolejne 5 minut. Przykrywamy i dusimy 10 minut. Podnosimy pokrywkę i posypujemy natką pietruszki. Smacznego. 





Ja te potrawe podałam z ryżem na sypko i jogurtem. Pycha!!!















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...